Tel:  0742.745.367    Orar: Lu-Vi 09:00 - 19:00; 09:00 - 16:00. Acum e deschis!           youtube-icon facebook-icon twitter-icon twitter-icon

Cum ajuta inotul dezvoltarea fizica a bebelusilor?

Beneficii înot la bebeluși (Partea 2/3): dezvoltarea fizică

 

Știm cu toții că înotul este bun pentru sănătatea noastră fizică. Ne menține ritmul cardiac, crește rezistența și forța musculară.

Pentru micuții noștri, înotul permite mișcarea membrelor și antrenamentul fizic, care îi ajută la echilibrarea somnului și a apetitului.

Există însă multe alte avantaje ale înotului pentru bebeluși decât se cunosc la prima vedere.

Introducerea copilului în piscină poate face minuni pentru creșterea lui. Acest lucru se datorează faptului că toate lucrurile pe care le învață bebelușul în apă se aliniază cu reperele cheie ale dezvoltării sale. Și nu doar pe cele fizice, ci și pe cele cognitive, despre care am vorbit în articolul despre dezvoltarea abilităților sociale.

Multiple studii ale efectelor înotului asupra dezvoltării bebelușilor au arătat, consistent, cel puțin unul sau mai multe beneficii vizibile pe termen scurt (după doar câteva lecții, în cazul bebelușilor cu vârste sub 1 an).

Timpul petrecut în apă ajută copilul să se miște independent, înainte de a se merge de-a bușilea sau în picioare. Este un loc sigur în care ei își pot explora echilibrul, ceea ce înseamnă că vor deveni mult mai coordonați în afara apei – deci vor întâmpina mai puține piedici când vor învăța să mearga în picioare.

Mișcările laterale (cele care traversează linia mediană a corpului) pe care le fac în apă pentru atingerea unei mingi, de exemplu, ajută la coordonarea mână-ochi.

  • Activitățile precum prinderea jucăriilor în piscină ajută abilitățile motrice fine; acele mișcări mai mici care apar la încheieturi, mâini, degete, picioare și degetele de la picioare.
  • Înotul le întărește inima și plămânii, precum și mușchii brațului, picioarelor și gâtului.
  • Saltul și stropirea în apă stimulează sistemul vestibular, ajutând echilibrul.

 

De asemenea, pediatrii recomandă înotul pe tot parcursul anului pentru întărirea sistemului imunitar. Chiar și în sezonul rece, copiii care merg regulat la bazin răcesc mai rar și sunt mai rezistenți în fața virusurilor.

De asemenea, înotul îmbunătățește circulația sangvină, ceea ce face ca sensibilitatea la temperaturile scăzute să se reducă. Copilul nu va mai avea mâinile și picioarele reci și se va simți mai confortabil chiar și la temperaturi scăzute.

El își dezvoltă abilitatea de a se adapta rapid la schimbarile de temperature.

 

Va invitam sa ne faceti o vizita in cadrul careia veti descoperi modul in care instructorii incurajeaza socializarea de la cele mai fragede varste si cum stimuleaza dorinta de explorare a celor mici. Veti observa, de la lectie la lectie, cum beneficiile observate de specialisti sunt asimilate de copilul dvs.

Va asteptam!

 

Cum dezvoltă înotul abilitățile sociale ale bebelușilor?Beneficii înot la bebeluși (Partea 3/3): siguranța acvatică