Tel:  0742.745.367    Orar: Lu-Vi 09:00 - 19:00; 09:00 - 16:00. Acum e deschis!           youtube-icon facebook-icon twitter-icon twitter-icon

18 MAI - INTERNATIONAL LEARN TO SWIM DAY

18 MAI – INTERNATIONAL LEARN TO SWIM DAY

 

International Learn to Swim Day este oportunitatea ideala pentru a constientiza si actiona inspre a-i invata pe cei mici tehnici de baza de supravietuire in apa. Vara se apropie cu pasi rapizi,iar cursurile de inot pentru copii sunt cu atat mai necesare.Conform Centrului pentru Preventia si Controlarea Bolilor, inecul este a doua cauza a mortilor neintentionate pentru copii pana in 14 ani.

1,2 milioane de oameni mor anual prin inecare.Mai mult de jumatate dintre acestia sunt copii cu varste pana in 5 ani. Cu toate acestea, ASA (Asociatia Inotatorilor Amatori) a gasit ca doar 45% dintre copii ajung sa deprinda abilitati minime de inot pana la varsta de 11 ani. 

CE PUTEM FACE?

CONSTIENTIZEAZA IMPORTANTA PROBLEMEI

      Primul pas este sa intarim constientizarea fenomenului de inec la copii si beneficiile inotului.

Lectiile de inot pot reduce cu pana la 88% riscul de inec in mediul acvatic la copiii intre 1-4 ani!

CUM II PUTEM  AJUTA PE CEI MICI?

Copiii sub varsta de 5 ani care participa la cursuri constante de inot au progrese semnificative in abilitatile motorii ( cu pana la 7 luni mai dezvoltati in abilitatile de coordonare si miscare ), cognitive (cu pana la 10 luni), dezvoltarea limbajului (11 luni), logica & matematica (6 luni), urmarea si intelegerea instructiunilor (20 de luni) comparativ cu bebelusii care nu au avut parte de aceasta experienta.

ACTIONEAZA

Ofera-i copilului tau sansa de a fi in siguranta in mediul acvatic!  Inca de la 4 luni, cursurile de educatie acvatica sunt metoda sigura si profesionista prin care cei mici pot invata abilitati de supravietuire .Nu uita! Majoritatea cazurilor de inec pentru copiii intre 1-4 ani au loc in piscina de langa casa.

SURSE

Jorgensen, R. Early Years Swimming: Adding Capital to Young Australians, Final Report 2013. Griffith Institute for Educational Research.

http://drowningawareness.org/about/

 

 

CUM TRATAM NATURAL AFECTIUNILE RESPIRATORII – DR. ANA-MARIA APOSTOLCel mai bun moment pentru a invata sa inoti este ieri