Întrebări frecvente

De ce să duc bebelușul la cursuri de educație acvatică?

Ducerea bebelușului la înot se recomanda înainte de împlinirea vârstei de 8 luni, când apa este acceptată mai ușor, iar reflexele de la naștere sunt încă prezente și astfel pot fi stimulate fapt ce îi vă oferi achiziții precoce în perioadele următoare (ex: mersul de-a bușilea, mersul biped, apariția primelor cuvinte, etc).
 
Înotul din primele luni de viață are multiple beneficii, atât pe plan fizic, cât și emoțional și social. Iată câteva dintre ele:
 
1. **Dezvoltarea musculară și coordonarea**: Înotul ajută la întărirea mușchilor și la dezvoltarea coordonării motorii. Bebelușii folosesc aproape toți mușchii corpului atunci când înoată, ceea ce contribuie la o dezvoltare fizică echilibrată.
 
2. **Stimularea sistemului cardiovascular**: Înotul este un exercițiu excelent pentru inimă și plămâni. De la o vârstă fragedă, bebelușii pot începe să dezvolte o rezistență cardiovasculară sănătoasă.
 
3. **Îmbunătățirea somnului**: Activitatea fizică intensă, cum este înotul, îi poate ajuta pe bebeluși să doarmă mai bine și să aibă un somn mai profund.
 
4. **Creșterea încrederii în apă**: Înotul de la o vârstă mică poate reduce teama de apă, făcându-i pe copii să fie mai confortabili și încrezători în apă pe măsură ce cresc.
 
5. **Interacțiunea socială**: Cursurile de înot pentru bebeluși oferă ocazia de a interacționa cu alți copii și cu alte familii, ceea ce poate ajuta la dezvoltarea socială timpurie.
 
6. **Stimularea dezvoltării cognitive**: Mișcările ritmice și experiențele senzoriale din apă pot stimula creierul și pot contribui la dezvoltarea cognitivă.
 
7. **Siguranța**: Familiarizarea timpurie cu apa poate contribui la prevenirea accidentelor legate de apă, deoarece copilul învață să reacționeze în mod corespunzător în medii acvatice.

De ce să aleg Acvatic Bebe Club?

Alegerea unui anumit club de înot pentru bebeluși este o decizie importantă , deoarece poate influența semnificativ experiență și siguranță copilului dvs.
 
În cluburile ABC tratarea apei se face printr-un sistem mixt de electroliza și raze UV cu efect direct asupra calității și purității apei, care în acest mod devine sărată (la apa mării) , are o temperatură minima de 32,5 grade, indiferent de anotimp și o adâncime de confort pentru cei mici (care tind să aibă mai multă încredere daca încă de la la primele ședințe simt podeaua piscinei).
 
 
Analizele de apa sunt realizate de 3 ori pe zi intern , iar de 2 ori pe luna de un laborator independent, autorizat de Direcția de Sănătate Publica București, iar la cererea părinților, recepția poate prezenta rezultatete de laborator a ultimelor buletine de apă.
 
În cadrul clubului ABC Decebal avem angajată full time o asistentă medicală, care poate oferi suport și consiliere, în caz de nevoie și la solicitarea părinților.
 
 
Toți instructorii Acvatic Bebe Club au cursul de prim ajutor realizat la angajare și ulterior, reactualizat anual.
 
Specialiștii noștri, prin pregătirea lor profesională (absolvenți ai Facultății De Educație Fizica și Sport, Kinetoterapie sau Maeștri ai sporturilor de performanta), dar și prin calitățile personale , aplică metode de învățare prin joc, astfel încât copiii să se distreze în timp ce-și însușesc abilități esențiale.
 
 
Programul individual instructor-copil permite prin METODA ABC  personalizarea fiecărei ședințe în funcție de disponibilitatea și propriul ritm de dezvoltare al copilului, elementele fiind structurate sub forma jocului, a exercițiilor de coordonare și stimulare senzorială.
 
 
Atmosfera din cadrul cluburilor abc este una caldă, prietenoasă, ludică, cu atenție la nevoile celor mici și confortul părinților: vestiare dotate cu mese de înfășat și cădite pentru bebeluși, camera de aclimatizare pentru tranziția termica, parcare gratuită (la ABC Decebal).
 
Programul cluburilor este de luni până vineri de la 9 la 21 , iar Sâmbăta și Duminica de la 9-15. La solicitări și în funcție de disponibilitatea grilei putem oferi și intervale orare personalizate (ex: de la 8.20-9 am; posibilitatea de efectuare a 2 ședințe consecutive 9-10.20, etc)
 
Pe lângă activitatea de educație acvatică, vă puteți înscrie și participa la ateliere cu teme diverse pentru părinți și copii de toate vârstele (teatru, workshopuri educative etc) care au loc în incinta SALINA ABC sau să vă relaxați cu ajutorul terapiei cu jad și turmalină -ambele servicii fiind prezente la ABC Decebal.

Care este durata ședințelor la Acvatic Bebe Club?

Fiecare sesiune de educație acvatică este încorporată într-o experiență totală de 65 de minute premium la Acvatic Bebe Club, ce include feedback și comunicare între părinte și specialistul ABC în înot despre starea și progresul micuțului, socializare și relaxare pentru bebelușul tău în compania noilor prieteni.
Sedintele pentru bebelușii cu vârste cuprinse între 2 și 48 de luni dureaza maxim 40 de minute si sunt adaptate la ritmul și disponibilitatea fiecărui copil.
Sedintele pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 și 6 ani dureaza maxim 45 de minute si sunt concepute să se alinieze ritmului și disponibilității fiecărui copil.

De câte ori pe săptămână ar fi indicat să venim cu micuțul la bazinul de înot pentru bebeluși?

Frecvența ideală de a aduce bebelușul la piscină depinde de mai mulți factori, inclusiv vârsta , starea de sănătate, reacția acestuia la înot și obiectivele pe care le aveți. În medie, părinții optează pentru 1-2 programări pe săptămână (2 se recomandă în special de la 2 la 8 luni).
 
 
Sesiunile regulate (fie că alegeți 1 sau 2 pe săptămână), fără pauze lungi între ele sunt recomandate pentru a consolida abilitățile de înot și coordonarea motorie, contribuind la progresul acestuia într-un mod sănătos.
 
 
Odată cu înaintarea în vârstă (4 ani plus) când pot fi implicați și în alte activități stimulative, părintele vă fi atent la reacțiile copilului și vă ajusta frecventa în funcție de confortul și bucuria copilului pentru înot .

Ce echipament este necesar pentru ședința de înot?

Echipament necesar este format din:
- casca de înot
- pampers special de apa, pentru copiii până în 3 ani
- slip/costum de baie(indiferent de vârstă)
- prosop/halat de baie pentru copiii care merg singuri
- gel de dus, șampon, loțiuni de corp, bețișoare de urechi
 
Echipament adulți însoțitori (în cazul în care intră în zona de predare a claselor):
- costum de baie
- halat de baie
- papuci pentru piscină
- cască de înot

Ce se întâmplă dacă bebelușul începe să plângă?

De obicei, bebelușii răspund pozitiv în apă, însă motivele pentru plâns pot fi multiple (este obosit, îi este foame, îl deranjează zgomotul, are crampe abdominale, are gingiile inflamate, manifesta anxietatea de separare etc.) de aceea instructorul împreună cu părintele vor trebui să identifice sursa de disconfort.
 
E important de avut în vedere că mediul acvatic reprezintă un context de învățare. Dincolo de abilitățile motrice pe care le stimulează, antrenamentul în apă presupune răbdare, toleranță și atenție din partea celor mici.
 
Învățarea nu este un proces ușor și, ca orice proces, cere timp în care abilitățile ajung să se dezvolte, fapt ce poate fi solicitant și chiar frustrant, pentru unii copii. Unii copii au o toleranță scăzută la frustrare, așa că pot începe să plângă, având ca scop abandonarea sarcinii.
 
Parte a procesului de educație acvatică este creșterea toleranței la frustrare, iar instructorii noștri sunt antrenați să facă față acestor momente, cu jocuri, momente de repaus și relaxare, timp în care bebelușul este stimulat pozitiv, iar plânsul înlocuit cu buna dispoziție.
 
Empatia, răbdarea, cooperarea între copil, instructor și părinte sunt esențiale pentru depășirea acestor momente de frustrare.

Daca bebelușului îi intra apă în ureche prezinta riscul unei infecții?

O eventuală infecție poate apărea la nivelul urechii externe (cunoscuta și sub numele de urechea înotătorului) doar dacă apa ce a rămas în canalul auricular nu a fost ștearsă, lucru ce permite bacteriilor să acționeze.
 
Poți înclina ușor capul bebeleșului de fiecare parte, la finalul sesiunii, pentru a permite scurgerea naturala a apei sau poți cere ghidaj de la asistenta medicala prezenta sau instructorii clubului pentru a curăța corect , cu un prosop moale , canalul auricular astfel încât să evitați acest risc. Utilizarea bețișoarelor de urechi pot facilita împingerea apei sau ceara mai adânc în canalul auditiv.
 
 
Este de asemenea, important, că bebelușul să înoate într-o apa curata și corect întreținută, fie că e vorba de piscina sau de baie, deoarece apa contaminata poate creste riscul de infecție.
În cazul infecției urechii interne, studiile au arătat că nu există nicio legătură intre acest tip de infecție și înot.

Când învață bebelușul să înoate?

Bebelușii pot dezvolta abilitați de baza și confort în apa din primele luni de viață, însă înotul în sens tradițional și exersarea procedeelor de înot specifice apare în jurul vârstei de 4-5 ani. Expunerea regulată la apa prin sesiuni scurte și frecvente ajută la dezvoltarea încrederii și a confortului bebelușului în apă.
 
Primele deplasări acvatice independente pe o distanță scurtă (4-5 metri), precum și primele sărituri cu asistență, sunt posibile în jurul vârstei de 18-24 luni.

Există diferențe între începerea cursurilor de înot iarna versus vara?

E important ca începerea programului să nu fie condiționată de vremea de afară, modificările de temperatură și factorii climatici pot de fapt contribui semnificativ la întărirea sistemului imunitar.
 
Înotul este singura activitate din sezonul rece în care copilul socializează și se dezvoltă psihomotor, unde nu riscă să se îmbolnăvească, aflându-se într-un mediu sigur sub stricta supraveghere și îndrumare a personalului specializat și cu experiență în domeniu.

De ce este important să existe continuitate în programul de educație acvatică?

În urma unei pauze mai mari copiii pot pierde deprinderile învățate, deoarece nu au memorie musculară.
 
Rezultatele pozitive și achizițiile dobândite în urma unui program constant sunt mai evidente și durează timp mai îndelungat.
 
Procesul de aclimatizare și metoda ABC de predare permit desfășurarea cursurilor indiferent de anotimp.

Oferiți posibilitatea recuperării ședințelor absentate?

În urma unei pauze mai mari copiii pot pierde deprinderile învățate, deoarece nu au memorie musculară.
 
Rezultatele pozitive și achizițiile dobândite în urma unui program constant sunt mai evidente și durează timp mai îndelungat.
 
Procesul de aclimatizare și metoda ABC de predare permit desfășurarea cursurilor indiferent de anotimp.

Ce înseamnă perioada de valabilitatea abonamentului?

Perioada de valabilitate se definește ca fiind egala, in saptamani, cu numărul de sedinte incluse în abonament, plus o saptamana bonus pentru recuperarea sedintelor absentate din motiv medical sau a caror absenta a fost anuntata cu 24 de ore inainte de ora programata. Astfel abonamentul de 4 sedinte va avea 5 săptămâni valabilitate, iar cel de 12 sedinte va avea 13 saptamani de valabilitate. In cazul abonamentelor cu 2 intrari se acorda 2 saptamani bonus (respectiv 5 saptamani pentru pachetul de 8 sedinte, respectiv 13 saptamani pentru pachetul de 24 sedinte, respectiv 2 abonament de 12)

Cum pot recupera sesiunile rămase ne-efectuate în afara perioadei de valabilitate?

Puteți să reportați sesiunile rămase într-un nou abonament prin achitarea în 48 ore, de la ultima zi de valabilitate a abonamentului curent sau să achitați valabilitatea extinsă: 5% din valoarea abonamentului actual pentru 7 zile extra sau 10 % pentru 14 zile de extra-valabilitate. De retinut insa si faptul ca, pentru garantarea unei pozitii fixe in programatorul clubului, va recomandam sa achitati un nou abonament cu minim 5 zile inainte de ulti sedinta sau ultima zi de valabilitate a abonamentului curent

Abonamentul poate fi întrerupt temporar? (înghețat)

Abonamentul se poate îngheță o singură dată pe an pentru 2 săptămâni în cazul abonamentelor de 4 sesiuni sau 4 săptămâni pentru abonamentele de 12 sesiuni în baza unei solicitări scrise trimisă pe adresa de contactat a clubului la care sunteți înscris, menționând data exactă de început și final a perioadei de suspendare. Întreruperea unui abonament nu se poate realiza retroactiv.

În ce cazuri poate fi schimbat instructorul?

Specialistul ABC poate fi schimbat la cererea părintelui în limita disponibilităților celorlalți instructori.

Sesiunile de educație acvatica pot fi predate și în alte limbi de circulație internațională?

Specialișii ABC sunt pregătiți pentru a susține sesiunile de educație acvatică în limba: engleză, franceză, ucraineană sau rusă.

Părintele poate intra în piscină?

Sesiunile sunt individuale 1-1, părintele asistă din afara piscinei, excepție făcând situația în care specialistul ABC consideră că este nevoie de prezenta părintelui pentru a se realiza facil transferul de încredere. În acest caz, clubul vă solicita de la părinte adeverința medicală care atestă starea de clinic sănătos, iar în cazul doamnelor și o analiză de secreția vaginală .

Ce pregătiri sunt necesare înaintea unei sesiuni de educație acvatică?

Este recomandat ca sesiunea de înot a copilului să fie programată ținând cont de orele de somn și de masă - să nu mănânce cu mimin o ora înainte de începerea activităților. Din bagajul micuțului nu trebuie lipsească: pampers de apă, costum de baie sau slip, gel de duș, prosop.
 
De asemenea, ar fi util să povestiți cât mai în detaliu cu bebelușul dvs despre experiență ce urmează să o aibă: că vă rămâne alături de un instructor pe perioada sesiunii de înot, că vă cunoaște alte copii, etc.
 
Puteți apela la cărți cu ilustrații, desene animate sau povestiri despre înot în timpul băiței de seară.

De ce plâng unii bebeluși la sesiunile de educație acvatică?

De obicei, bebelușii răspund pozitiv în apă, însă motivele pentru plâns pot fi multiple (este obosit, îi este foame, îl deranjează zgomotul, are crampe abdominale, are gingiile inflamate, manifesta anxietatea de separare etc.) de aceea specialistul ABC, împreună cu părintele vor identifica daca exista o sursa de disconfort pentru cel mic.
 
E important de avut în vedere că mediul acvatic reprezintă un context de învățare. Dincolo de abilitățile motrice pe care le stimulează, antrenamentul în apă presupune răbdare, toleranță și atenție din partea celor mici, fapt ce poate fi solicitant și chiar frustrant, pentru unii copii care au o toleranță scăzută la frustrare, așa că pot începe să plângă, având drept scop abandonarea sarcinii.
 
Empatia, răbdarea, cooperarea între copil, instructor și părinte sunt esențiale pentru depășirea acestor momente de frustrare, de aceea draga părinte e bine să fii calm, că să-i poți oferi suportul de care are nevoie. Jucăriile preferate îi pot oferi un sentiment de familiaritate și confort, pe parcursul lecției, motiv pentru care vă încurajam să veniți însoțiți de o astfel de jucărie.
 
Parte a procesului de educație acvatică este creșterea toleranței la frustrare, iar specialiștii noștri sunt antrenați să facă față acestor momente, cu jocuri, momente de repaus și relaxare, timp în care bebelușul este stimulat pozitiv, iar plânsul înlocuit cu buna dispoziție.

Cum pot oferi cadou sesiuni de educație acvatica în universul ABC?

Clubul nostru oferă posibilitatea achiziționării unui voucher cadou pentru sesiunile de educație acvatică și salinoterapie. Acest voucher se poate comanda online sau telefonic și se poate trimite pe email sau ridica din cadrul recepției clubului. Descoperă magazinul nostru online: https://acvaticbebeclub.ro/shop

Care este diferența dintre gimnastica acvatică și educație acvatică?

Ambele activități sunt valoroase și contribuie la sănătatea și dezvoltarea celor mici, dar au obiective și tehnici diferite, adaptate nevoilor și abilitaților specifice fiecărui bebeluș. Educația acvatică este activitatea prin care micuțul dezvoltă mișcări acvatice ce îl ajută să se dezvolte pe toate planurile, atât fizice cât și cognitive, fără presiune, în ritmul fiecăruia și are drept obiective dezvoltarea încrederii în mediul acvatic și dezvoltarea unei relații pozitive cu acesta, precum și exersarea abilitaților de supraviețuire în cazul unei căderi accidentale în mediul acvatic (controlul respirației, plutirea, etc).
 
Educația acvatica implica jocuri, activități ghidate de un specialist și o metoda de predare (METODA ABC) concepută pentru a face bebelușii să se simtă în siguranță și fericiți în apă.
 
Gimnastica acvatică este recomandată bebelușilor care au nevoie de mișcare pentru a-și îmbunătăți eficient condiția fizică și este orientată către exerciții cu impact pozitiv asupra creșterii tonusului muscular, a rezistenței cardiovasculară și îmbunătățirea flexibilității și echilibrului. Este dedicată copiilor care au dificultăți locomotorii sau neuro-locomotorii deoarece se pot corecta ușor și eficient. Apa este un mediu prielnic și oferă o rezistență mică și nu pune presiune pe corpul copilului atunci când este angrenat în mișcare.
 

Dacă am 2 copii pot beneficia de o reducere?

Sigur, pentru al 2-lea copil beneficiați de o reducere de 5% la achiziția unui abonament.

E bine să renunț la sesiunile de educație acvatic dacă bebelușul plânge?

Renunțarea la înot nu este necesară, dar este important să îți ajustezi așteptările și să fii flexibil. Cu răbdare și perseverenta, majoritatea bebelușilor se adaptează și ajung să se bucure de sesiunile de înot și să aștepte cu entuziasm următoarele întâlniri cu specialiștii noștri. Pentru a-l ajuta să se simtă mai confortabil poți urmări câteva considerente:
 
1. Să soliciți o programare cu un alt specialist (uneori bebelușii răspund pozitiv dacă sunt alături de o persoana de un anumit sex)
 
2. Creează asocieri pozitive și ajută-te în acest proces de ilustrațiile unei cărți în care sunt copii la înot (putem să vă recomandam în acest sens cartea " Nu mi-e frica de apa" , filmulețe scurte sau jucării ce pot fi utilizate în apa cu invitația de a le folosi la viitoarea sesiune de educație acvatica .
 
3. Te încurajăm să ai o comunicare constantă cu specialistul ABC ce îți poate oferi sfaturi personalizate și adaptate nevoilor specifice bebelușului tău ( ex: puteți începe sesiunea de înot petrecând împreună câteva momente la scările de acces în piscina sau intrând în apa ca și suport afectiv pentru cel mic).
 
Prin aplicarea acestor sfaturi sesiunea de educație acvatică poate deveni o experiență mai plăcuta și relaxanta atât pentru bebeluș, cât și pentru părinte.

Blog ABC

Beneficii ale înotului, studii și exemple de activități care împrietenesc copii cu apa.​

Salina by ABC

Salinoterapia este o metodă complementară de prevenire și tratament pentru afectiuni respiratorii, cu beneficii demonstrate asupra imunității.

Galerie media

Dragă mămică, te invităm să programezi online o vizită în locațiile Acvatic Bebe Club.Poți să afli ușor toate informațiile de care ai nevoie pentru ca te sunăm noi.Tu alegi acum doar ziua și ora.

Descoperă prima carte despre educația acvatică din România!