Despre Salinoterapie

px

Ce este salinoterapia ?

Salinoterapia este o metodă alternativă, dar și complementară de prevenire și tratament pentru diverse afecțiuni respiratorii, având în același timp beneficii demonstrate asupra întregului organism.

Terapia implică inhalarea de aerosoli salini (prin petrecerea unui timp în interiorul salinei) prin care se tratează în special afecțiunile respiratorii. Sarea este o substanță bactericidă, care nu permite dezvoltarea culturilor microbiene, acționând ca un dezinfectant.

 

Prin purificarea eficientă a căilor respiratorii este întărită și imunitatea organismului. Bacteriile, impuritățile, toxinele, alergenii nu doar declanșează, ci și întrețin boli ale aparatului respirator, care adesea recidivează, cronicizandu-se. Curele de salinoterapie sprijină organismul în lupta sa împotrivă factorilor nocivi din mediu, de care nu ne putem feri complet, oricât am încerca.

În cadrul salinei noastre am folosit sare de Himalaya și sarea adusa din mina de la Praid pentru a crea un mediu hipo-bacterial și fară alergeni, atent controlat din punct de vedere termic, al umidității și al ventilației.

Accesul în salină se face de către adulți în botoși pusi la dispoziție de către recepție și de către copii cu încălțăminte de interior (ex: adidas, crocs, etc.).

 

În testările clinice, salinoterapia s-a dovedit a fi eficientă în reducerea simptomelor pentru o varietate de boli respiratorii și ale pielii:
bulina1
bulina2
bulina3

De ce salinoterapie pentru adulți și copii?

Salinoterapia reprezintă cea mai bună alternativă pentru tratarea problemelor respiratorii atât la adulti, cât și în cazul copiilor. Tratamentul este 100% natural și constă în inhalarea aerosolilor salini într-un mediu special amenajat, în care copiii și adultii  se vor simți confortabil.

Ședințele de salinoterapie ajută la curățarea cailor respiratorii, obținandu-se astfel îmbunătățiri semnificative la nivelul respirației, calității somnului, precum și a stării generale. De asemenea, printre beneficiile dovedite se numără și întărirea sistemului imunitar.

Prin expunerea și inhalarea de aerosoli salini se realizează o purificare a cailor respiratorii de focarele de infecție (stafilo-streptococice), se stimulează eliminarea secrețiilor de la nivelul bronhiilor, se reduc simțitor iritațiile și inflamațiile existente atât la adulți, ca și la copii. Aerosolii pot fi absorbiți și prin pielea expusă aerului din salină, ajutând în felul acesta la tratarea unor afecțiuni ale epidermei.

Durata unei ședințe de salinoterapie este de 45 minute.
10 persoane adulte sau 6 adulți + 6 copii este capacitatea maximă a salinei.

Beneficii

Tratamentul pentru astm

Una dintre cele mai răspândite afecțiuni printre copii. Salinoterapia ușurează respirația și ajuta la eliberarea cailor respiratorii
benef1y

Tratament pentru afecțiuni respiratorii

Sistemul respirator al copiilor este încă în creștere până la vârstă de 9 ani, astfel sunt mai predispuși la afecțiuni ale acestuia
benef2y

Tratament pentru răceli și gripe

Copiii iubesc timpul petrecut în aer liber, dar mulți răcesc foarte des. Salinoterapia constituie un tratament eficient pentru răceli, dar și pentru prevenirea acestora
benef3y

Prevenirea și tratarea alegiilor sezoniere

Curele de salinoterapie sunt recomandate pentru controlul alergiilor, în special toamna și primăvara
benef4y

Întărirea sistemului imunitar

Salinoterapia este un tratament natural de întărire a sistemului imunitar și reducerea riscului de îmbolnăvire
benef5y

Tratament pentru infecții auriculare

Salinoterapia este utilizată că tratament alternativ pentru infecții ale urechilor
benef6y
Programează acum ședința ta de salinoterapie!
0733 809 377

Contraindicații

Înainte de a începe o cură de salinoterapie, trebuie să consultați medicul specialist dacă suferiți de:

Galerie Foto