Întrebări frecvente

Blog ABC

Beneficii ale înotului, studii și exemple de activități care împrietenesc copii cu apa.​

Salina by ABC

Salinoterapia este o metodă complementară de prevenire și tratament pentru afectiuni respiratorii, cu beneficii demonstrate asupra imunității.

Galerie media

De ce să duc bebelușul la cursuri de educație acvatică?

Se recomanda începerea programului de educație acvatică înainte de împlinirea vârstei de 8 luni, când apa este acceptata mai ușor, iar reflexele de înot sunt încă prezente și pot fi stimulate.

În apă bebelușul poate exersa mai multe grupe musculare decât pe uscat datorita faptului că este mai puțin restricționat de gravitație.

De ce să aleg Acvatic Bebe Club?

Instructorii ABC sunt specializați în a lucra cu bebeluși încă de la vârsta de 4 luni.

Clubul ABC este singurul club de profil unde dezinfecția apei se face printr-un sistem mixt de ozon și raze UV cu efect direct asupra calității și purității apei care în acest mod nu are deloc miros de clor.

În cadrul clubului avem angajată full time o asistentă medicală, care poate oferi suport și consiliere, în caz de nevoie și la solicitarea părinților.

Toți instructorii Acvatic Bebe Club au cursul de prim ajutor realizat la angajare și ulterior, reactualizat anual.

Instructorii noștri, prin pregătirea lor profesională, dar și prin calitățile personale, aplică metode de învățare prin joc, astfel încât copiii să se distreze în timp ce-și însușesc abilități esențiale.

Programul individual instructor-copil permite personalizarea fiecărei ședințe în funcție de disponibilitatea și propriul ritm de dezvoltare al copilului, elementele fiind structurate sub forma jocului.

Pe lângă activitatea de educație acvatică, va puteți înscrie și participa la ateliere cu teme diverse pentru părinți și copii de toate vârstele (teatru, workshopuri educative etc) care au loc în incinta Salinei ABC.

Care este durata ședințelor la Acvatic Bebe Club?

Abonamentul Super Bebe se referă la categoria de vârstă cuprinsa intre 4-36 luni, iar pentru aceasta perioada, durata ședinței va fi de 40 minute, în funcție de disponibilitatea copilului.

Abonamentul Micul Cercetaș, reprezintă categoria de vârstă cuprinsa intre 3-6 ani, iar pentru aceasta etapă, durata unei ședințe va fi de 50 minute, în funcție de disponibilitatea copilului.

De câte ori pe săptămână este indicat să aducem copilul la piscină?

Ideal este să aveți o frecventa de 2 ședințe pe săptămână, cu cel puțin o zi pauză între ele, pentru a avea un randament mai bun.

Ce echipament este necesar pentru ședința de înot?

Echipament necesar este format din:
- casca de înot
- pampers special de apa, pentru copiii până în 3 ani
- slip/costum de baie(indiferent de vârstă)
- prosop/halat de baie pentru copiii care merg singuri
- gel de dus, șampon, loțiuni de corp, bețișoare de urechi

Echipament adulți însoțitori (în cazul în care intră în zona de predare a claselor):
- costum de baie
- halat de baie
- papuci pentru piscină
- cască de înot

Ce presupune acomodarea și reacomodarea cu mediul acvatic?

Pentru acomodarea cu mediul nefamiliar, la primele ședințe se recomandă ca părintele să intre în apă cu copilul (în medie 4 lecții, iar în funcție de reacția copilului, la propunerea instructorului părintele poate ieși din apă).

Reacomodarea se realizează după o întrerupere a programului de educație acvatică mai mare de două săptămâni consecutive sau pentru perioadele de disconfort în funcție de vârstă, părintele intrând în apa doar pentru transferul către instructor.

Părintele care însoțește copilul în apă în perioada de acomodare sau reacomodare are rol de suport afectiv în relația părinte – copil – instructor și se va conforma cerințelor instructorului.

Ce se întâmplă dacă bebelușul începe să plângă?

De obicei, bebelușii răspund pozitiv în apă, însă motivele pentru plâns pot fi multiple (este obosit, îi este foame, îl deranjează zgomotul, are crampe abdominale, are gingiile inflamate, manifesta anxietatea de separare etc.) de aceea instructorul împreună cu părintele vor trebui să identifice sursa de disconfort.

E important de avut în vedere că mediul acvatic reprezintă un context de învățare. Dincolo de abilitățile motrice pe care le stimulează, antrenamentul în apă presupune răbdare, toleranță și atenție din partea celor mici.

Învățarea nu este un proces ușor și, ca orice proces, cere timp în care abilitățile ajung să se dezvolte, fapt ce poate fi solicitant și chiar frustrant, pentru unii copii. Unii copii au o toleranță scăzută la frustrare, așa că pot începe să plângă, având ca scop abandonarea sarcinii.

Parte a procesului de educație acvatică este creșterea toleranței la frustrare, iar instructorii noștri sunt antrenați să facă față acestor momente, cu jocuri, momente de repaus și relaxare, timp în care bebelușul este stimulat pozitiv, iar plânsul înlocuit cu buna dispoziție.

Empatia, răbdarea, cooperarea între copil, instructor și părinte sunt esențiale pentru depășirea acestor momente de frustrare.

Daca bebelușului îi intra apă în ureche prezinta riscul unei infecții?

O eventuală infecție poate apărea la nivelul urechii externe doar dacă apa ce a rămas în canalul auricular nu a fost ștearsă, lucru ce permite bacteriilor să acționeze.

Asistenta medicala prezenta sau instructorii clubului vă pot ghida pentru a curăța corect canalul auricular astfel încât să evitați acest risc.

În cazul infecției urechii interne, studiile au arătat că nu există nicio legătură intre acest tip de infecție și înot.

Când învață bebelușul să înoate?

Primele deplasări acvatice independente pe o distanță scurtă (4-5 metri) sunt posibile în jurul vârstei de 18-24 luni.

Respectarea tehnică a procedeului de înot apare în jurul vârstei de 4 ani.

Când ar trebui să mă simt încrezător să las copilul într-o piscina pe cont propriu?

Niciodată! Niciun copil nu este în deplină siguranță în apă sau în jurul acesteia, deoarece pot interveni factori externi care să afecteze capacitatea copilului de a înota.

Indiferent de cât de bine știe copilul să înoate, acesta trebuie să fie în permanență supravegheat de un adult. Învățând să înoate este mai sigur, dar niciodată în completă siguranță.

Există diferențe între începerea cursurilor de înot iarna versus vara?

E important ca începerea programului să nu fie condiționată de vremea de afară, modificările de temperatură și factorii climatici pot de fapt contribui semnificativ la întărirea sistemului imunitar.

Înotul este singura activitate din sezonul rece în care copilul socializează și se dezvoltă psihomotor, unde nu riscă să se îmbolnăvească, aflându-se într-un mediu sigur sub stricta supraveghere și îndrumare a personalului specializat și cu experiență în domeniu.

Cum se face aclimatizarea în sezonul rece?

Pentru a favoriza continuitatea activității de la piscină și întărirea sistemului imunitar:

Recomandăm să se ajungă la piscina cu 10-15 minute înainte de începerea ședinței, renunțând-se la hainele groase la intrarea în club, pentru o mai buna aclimatizare cu ambianta din incinta.

Atât la începutul, cât și la sfârșitul ședinței, dușul nu trebuie făcut cu apa fierbinte, temperatura fiind la valoare de confort pentru pielea copilului.

Transportul copilului între piscină și vestiar se vă face în prosop sau halat.

Dușul de la începutul ședinței are rol de aclimatizare, prin urmare recomandăm să fie făcut exact înainte de a intra în apă. După duș, copilul nu trebuie șters/uscat.

După terminarea ședinței se vă face din nou duș cu apă la o temperatură de confort, se verifică să nu fie lichid în canalul auricular și se vă usca părul copilului.

Îmbrăcarea copilului se vă face treptat, hainele groase fiind puse la ieșirea din incinta clubului, după pauza de aclimatizare, de minimum 15 minute între dus și plecare.

De ce este important să existe continuitate în programul de educație acvatică?

În urma unei pauze mai mari copiii pot pierde deprinderile învățate, deoarece nu au memorie musculară.

Rezultatele pozitive și achizițiile dobândite în urma unui program constant sunt mai evidente și durează timp mai îndelungat.

Procesul de aclimatizare și metoda ABC de predare permit desfășurarea cursurilor indiferent de anotimp.

De ce copilul meu reacționează negativ când îl duc la o altă piscină?

Deși obișnuit cu apa, copilul poate avea nevoie de un timp de acomodare și de sprijin din partea părintelui în relația cu noul mediu.

Starea lui de spirit poate fi afectată de factori externi precum: temperatura, ambianța, persoane necunoscute, nerespectarea ritmului propriu etc.

Pot exersa în timpul liber ce a învățat copilul în programul de educație acvatica?

Acest lucru ar trebui realizat numai la sfatul și indicațiile metodice ale instructorului de specialitate ce își desfășoară activitatea cu copilul.

Oferiți posibilitatea recuperării ședințelor absentate?

Da , oferim posibilitatea de recuperare dacă: absența a fost anunțată cu minim 24h înainte de ora la care era programată ședința sau în cazul în care a existat un motiv medical și în primele 7 zile la revenirea în cadrul clubului se aduce o scrisoare sau aviz medical ce motivează absența.

Ce înseamnă perioada de valabilitatea abonamentului?

Perioada de valabilitate se definește ca numărul de săptămâni incluse în abonament. Astfel abonamentul lunar va avea 4 săptămâni valabilitate, cel trimestrial 12, cel semestrial 24 și cel anual, 48 de saptamani. Și în cazul abonamentul cu 2 intrări pe săpatămână, valabilitatea este identică, diferă doar perioada de grație, care este dublă, față de perioada de grație standard, pentru abonamentul cu o intrare pe săptămână.

Ce înseamnă perioada de grație?

Perioada de grație depinde de tipul de abonament ales (fiind mai mare cu cât abonamentul are mai multe ședințe incluse). Perioada de grație inseamnă perioada oferită de club, după perioada de valabilitate a abonamentului achitat, în cadrul căreia se pot efectua ședințele absentate și recuperabile. În cadrul acestei perioade se pot programa și mai multe ședințe pe săptămână (indiferent de numărul de intrări al abonamentului dvs) în funcție de disponibilitatea dvs și a grilei noastre de programări.

Dragă mămică, te invităm să programezi online o vizită în locațiile Acvatic Bebe Club.Poți să afli ușor toate informațiile de care ai nevoie pentru ca te sunăm noi.Tu alegi acum doar ziua și ora.

Descoperă prima carte despre educația acvatică din România!