Salinoterapia – o sursă de sănătate pentru toți
Există nenumărate studii de specialitate care ne indică, încă de ani buni, beneficiile salinoterapiei în tratarea și/sau ameliorarea diferitelor afecțiuni respiratorii sau ale pielii.
De la tratarea unei banale răceli, la cea a astmului, a bronșitelor, a fibrozei chistice, sau întărirea sistemului imunitar, eficacitatea salinoterapiei a fost dovedită în nenumărate rânduri.
Cum îi ajută salinoterapia pe cei mici
Pentru cei mici, salinoterapia reprezintă cea mai bună alternativă pentru tratarea problemelor respiratorii. Tratamentul este 100% natural și constă în inhalarea aerosolilor salini într-un mediu special amenajat, în care copiii se vor simți confortabil.
Ședințele de salinoterapie vor ajuta la curățarea căilor respiratorii, tratarea infecțiilor auriculare, prevenția și tratamentul alergiilor sezoniere, obținând-se astfel îmbunătățiri semnificative la nivelul respirației, calității somnului, precum și a stării generale.
Adulții pot beneficia și ei de efectele salinoterapiei
Salinoterapia este o metodă alternativă, dar și complementară de prevenire și tratament pentru diverse afecțiuni respiratorii și în cazul adulților, fie că vorbim de sinuzite, rinite, bronșite, având in același timp beneficii demonstrate asupra întregului organism: întărește imunitatea, susține detoxifierea organismului, îmbunătățește funcționarea aparatului digestiv, susține regenerarea pielii, ajută la reducerea efectelor oboselii și stresului.
În testările clinice, salinoterapia s-a dovedit a fi eficientă în reducerea simptomelor pentru o varietate de boli respiratorii și ale pielii, demonstrând o îmbunătățire în:
– 97% din cazurile de bronșita cronica si fibroza chistica;
– 85% din cazurile de astm ușor sau moderat;
– 75% din cazurile de astm sever.
Aerosolii se definesc ca fiind micro-particule, aflate în suspensie într-un mediu gazos, respectiv atmosfera. Acești aerosoli pot fi micro-particule solide, lichide sau gazoase, care pot rămâne în atmosferă intervale de timp cuprinse de la câteva ore până la durate de ordinul zilelor, săptămânilor sau chiar anilor.
Durata de plutire este condiționată de umiditate, temperatură, mișcarea aerului, variațiile de presiune etc. Aceste micro-particule ,,plutesc” datorită ciocnirii repetate cu moleculele de aer, moleculele de apa din atmosfera, anumitor interacțiuni electro-chimice.
Salina by ABC – locul ideal pentru salinoterapie
In 2012, Acvatic Bebe Club a pornit la drum ca un club dedicat celor mici, având drept obiectiv introducerea educației acvatice în viața acestora încă de timpuriu.
Din dorința de a răspunde cât mai bine nevoilor pieței, dar mai ales datorită preocupării sincere, atât față de sănătatea celor mici, cât și a celor care îi au în grijă, s-a născut în 2014, Salina by ABC, situată în aceeași incintă, respectiv Str. Delea Noua, nr. 15, sector 3 , la aproximativ 10 minute de condus față de Piața Unirii.
În cadrul salinei s-au folosit sare de Himalaya și sarea adusă din mina de la Praid pentru a crea un mediu hipo-bacterial și fără alergeni, atent controlat din punct de vedere termic, al umidității și al ventilației. Acest mix de factori, atent controlați, permit ca 45 de minute într-o salină artificială să echivaleze cu minimum 4 ore într-o salină de adâncime.
Pentru ca timpul în salină să fie unul de calitate, adulții au la dispoziție o mini-bibliotecă, reviste, serviciu wi-fi gratuit, grilă variată de programe TV; iar pentru copii există o selecție diversa de jucării, carti de colorat, masă de fotbal.
In fiecare duminica se organizează evenimente dedicate copiilor: spectacole de circ, de magie, de teatru sau muzicale, promovate pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/salinabyabc/