Tel:  0742.745.367    Orar: Lu-Vi 09:00 - 19:00; 09:00 - 16:00. Acum e deschis!           youtube-icon facebook-icon twitter-icon twitter-icon

Inotul si lupta impotriva obezitatii infantile: cum contribuie educatia acvatica la dezvoltarea armonioasa a copilului

Obezitatea infantila este o preocupare majora pentru parinti si medici. Prevalenta in crestere a copiilor supraponderali este de necontestat. De-a lungul ultimilor 30 de ani, potrivit statisticilor, obezitatea infantila s-a dublat la copii, iar la adolescenti a crescut de patru ori in tarile dezvoltate din punct de vedere economic.

 • Riscurile aceste boli pot fi devastatoare pentru copii. Clinica Mayo explica faptul ca un rezultat al obezitatii este instalarea timpurie a unor boli ca diabetul zaharat sau hipertensiune arteriala.
  Ce pot face parintii pentru a preveni aparitia acestei boli la copiii lor? Obiceiurile alimentare sanatoase si un stil de viata activ sunt esentiale. Atunci cand va ganditi la modalitatile de a pastra copilul activ, inot este o optiune perfecta. Nu numai ca este distractiv si celor mai multi copii le place sa se joace in piscina – dar este si un mod ideal de antrenament fizic, care aduce beneficii pentru aproape fiecare aspect al sanatatii copilului dumneavoastra.
  Beneficiile inotului pentru bebelusi si copii
  Miscare, indiferent daca este vorba de a practica un sport, petrecerea timpului pe terenul de joaca, sau de a lua parte la o activitate fizica, cum ar fi inotul, este esentiala pentru toti copiii. Un articol al Institutului National pentru Activitati Extrascolare din SUA clarifica de ce miscare conteaza pentru copii. Organizatia constata ca “imbunatateste conditia fizica, stimuleaza cresterea si dezvoltarea si ii ajuta sa invete lucruri noi despre lume.”
  Pentru parintii care cauta modalitati de a pastra copiii activi, inotul este o alegere excelenta. In primul rand, orice copil poate face acest lucru fiind singurul sport ce se poate incepe de la doar 4 luni sau chiar de la nastere prin programul la domiciliu desfasurat de kinetoterapeut in confortul si intimitatea casei dvs (detalii aici https://acvaticbebeclub.ro/program-la-domiciliu) . Deprinderile acestui sport se vad in timp, insa achizitiile motrice devin rapid vizibile pentru parinti cu cat activitatea incepe mai devreme si nu exista intreruperi dese si de durata mare in desfasurarea programului. Pe langa beneficiile ce tin de dezvoltarea armonioasa , inotul are un numar impresionant de efecte pozitive in sfera dezvoltarii sociale, cognitive si neuro-motorii a celor care-l aleg, printre care:
 • Imbunatateste activitatea inimii si a sistemului pulmonar. Pe langa intarirea muschilor, inotul face inima si plamanii mai puternici. Un sistem cardiovascular puternic inseamna o sanatate buna pe masura ce cresc.
 • Imbunatateste sanatatea mentala si emotionala. Inotul va imbunatati cu siguranta sanatatea fizica a copilului dumneavoastra, dar poate avea, de asemenea, beneficii pozitive asupra sanatatii mentale. LiveStrong.com explica faptul ca flotabilitatea in apa promoveaza relaxarea si poate duce la imbunatatirea sanatatii emotionale.
 • Este minunat pentru consolidarea rezistentei si a echilibrului. Inotul exerseaza toate grupele musculare, si, ca urmare, aceasta conduce la muschi mai puternici, echilibru mai bun, si postura imbunatatita.
 • Este mai usor pentru copiii supraponderali decat alte forme de exercitii. Flotabilitatea in apa se poate face mai usor in comparatie cu activitatile in afara apei. De asemenea, este mai usor pentru articulatiile lor.
 • Este potrivit pentru copiii astmatici. Pentru ca inotul intareste muschii de respiratie, constata un articol recent din MedicineNet.com, acesta este un exercitiu de mare ajutor pentru cei cu astm. Umiditatea constanta poate ajuta la reducerea frecventei crizelor.
 • Acesta joaca are un rol important in mentinerea copilul dumneavoastra in conditii de siguranta. Inotul are multe beneficii pentru sanatate, dar este, de asemenea, o abilitate importanta pentru siguranta. Potrivit Centrului de Control si Preventie a Bolilor din America, inecul este a doua cauza de deces in randul copiilor cu varsta intre 1 si 14 ani. In cazul in care copilul dumneavoastra stie sa inoate, riscul de inec este redus.
 • Acesta ajuta la dezvoltarea timpurie. ScienceDaily raporteaza ca cercetatorii de la Institutul de Cercetare Educationala Griffith au constatat ca invatarea abilitatii de inot la o varsta frageda a contribuit la atingerea etapele de dezvoltare, inclusiv a abilitatilor vizual-motorii si logice, mai devreme.
  Va asteptam la Acvatic Bebe Club pentru a discuta pe larg cu instructorii nostri despre beneficiile educatiei acvatice. Va putem oferi toate informatiile de care aveti nevoie si suntem deschisi sa raspundem intrebarilor, pentru a ajunge sa cunoastem nevoile si experientele fiecarui copil si a crea un program personalizat.
Lecție de Empatie: Influența prietenilor necuvântători în viața copiilor noștriSalinoterapia – o sursă de sănătate pentru toți