De ce să mergi cu bebelușul tău la educație acvatică chiar din primele sale luni de viață?
Primele săptămâni din viața bebelușului tău sunt uimitoare, atât pentru tine, dar mai ales pentru el. Sunt clipe în care descoperă atingerea ta delicată, în care fiecare iz îi trezește curiozitatea, în care se lasă mângâiat de apă în timpul ritualului de îmbăiere. Dar apa nu are doar rol de igienizare, ea este si un mediu permisiv din punct de vedere motric pentru cei mici. Mai mult, jocul si socializarea in mediul acvatic stau la baza stimularii si dezvoltarii inteligentei cognitive si sociale.
Din întreaga gamă de activități stimulatoare pentru bebeluși, practica acvatică este și cea mai eficientă, mai ales între 1 lună și 3 ani. De ce? Așa cum știm cu toții nou născuții au stat vreme de 9 luni în lichidul amniotic din uter, un mediu în care s-a mișcat, s-a hrănit, a simțit dragostea mamei și a auzit tot felul de sunete. După naștere, apa rămâne mediul cel mai sigur, mediul cu care bebelușul este obișnuit și în care îi este imposibil să se ranească. Pentru aceste motive, specialiștii recomandă să mergi cu bebelușul tău la educație acvatică chiar din primele luni după naștere.
Beneficiile programelor de educație acvatică destinate bebelușilor de doar câteva luni sunt, însă, mult mai numeroase. Experienta noastra de lucru cu bebelusii ne dovedeste cum sesiunile de educatie acvatica aduc beneficii complexe in dezvoltarea timpurie a celor mici, fiind conforme cu rezultatele studiilor din domeniu. Iata o lista cu beneficii pe care profesionistii ABC le-au identificat in urma sedintelor de educatie acvatica cu bebelusii:
- favorizează dezvoltarea simetrică a axelor corpului, cea longitudinală și cea transversală,
- rectifică și previn abaterile coloanei vertebrale,
- previn atrofia musculară, dezvoltă cutia toracică și favorizează oxigenarea celulelor,
- sporesc cunoașterea și controlul propriului corp,
- acționează asupra comportamentului copilului, îl fac mai independent și îi încurajează spiritul explorator,
- dezvoltă stima de sine a bebelușului și încrederea,
- au efect relaxant, facilitează un somn liniștit și îmbunătățesc apetitul,
- reduc plictiseala și, implicit, gradul de irascibilitate, oferindu-le celor mici o deschidere mai mare spre ascultare,
- pot influența procesul de dobândire a limbajului, înțelegerea instrucțiunilor și raționamentul matematic,
- susțin dezvoltarea abilităților sociale prin relaționare verbală sau non-verbală cu alți copii de vârstă similară.
Ținând cont de impactul utilitar și educațional pe care practicile acvatice îl au, la Acvatic Bebe Club am dezvoltat programe de educație acvatică 1 la 1 (1 instructor – 1 bebeluș), menite să aducă bucurie celor mici, dar și celor mari. Părinții știu că bebelușii lor sunt în siguranță la noi, că aici dobândesc libertate de exprimare și autonomie în mediul acvatic, că este activitatea socială preferată a tuturor celor care încep ședințe de adaptare și inițiere acvatică cu instructori experimentați în lucrul cu copiii.
Intră în secțiunea specială de pe site https://acvaticbebeclub.ro/superbebe și înscrie-te pentru o ședință! Oferă-i copilului tău doar ce e mai bun, alege profesioniștii Acvatic Bebe Club pentru a-l introduce în lumea fascinantă a mediului acvatic! Programează-te la 0742.745.367!