Ce beneficii au tehnicile de siguranta acvatica pentru bebelusul tau?
Asa cum iti sugeram intr-un articol anterior de pe blog (https://acvaticbebeclub.ro/de-ce-sa-mergi-cu-bebelusul-tau-la-educatie-acvatica-chiar-din-primele-sale-luni-de-viata), orele de educatie acvatica au un rol extrem de important in dezvoltarea timpurie a celor mici. Vorbim atat despre dezvoltarea fizica si emotionala, dar si despre abilitatea copilului de a se descurca pe cont propriu in anumite situatii.
Pentru a obtine toate beneficiile mai sus mentionate, profesionistii Acvatic Bebe Club adopta tehnici speciale de predare, personalizate pentru fiecare bebelus/copil in parte. Ele implica inclusiv exersarea a numeroase tehnici de siguranta acvatica, menite sa stimuleze sau sa creeze o serie automastisme celor mici. De exemplu, in cazul unei caderi accidentale in apa a copilului ce a urmat programul de educatie acvatica in cadrul clubului nostru, acesta va sti cum sa actioneze in mod firesc.
Intre tehnicile de siguranta pe care le exersam cu cei mici la orele de educatie acvatica se inscriu, intre altele:
- Prinderea marginii piscinei. Bebelusii/copiii mici sunt stimulati sa deprinda aceasta actiune prin dezvoltarea aderentei la mana instructorului si de obiecte plutitoare (ex: pluta sau bastonasul de apa).
- Intoarcerea in apa cu mentinerea capului deasupra apei.
- Recuperarea pozitiei verticale (pozitie orizontala- pozitie grupata- pozitie verticala), actiune care va oferi celui mic incredere si siguranta.
- Coordonarea membrelor inferioare pentru relaxare , flotatie si propulsie
- Exersarea respiratiei acvatice.
Toate acestea sunt necesare pentru gestionarea si rezolvarea unei situatii de risc ulterior, in mod independent. La Acvatic Bebe Club exersarea tehnicilor de siguranta de catre instructor si bebelus/copil vine cu multa distractie si aduce multe beneficii in dezvoltarea prezenta si viitoare a copiilor. Gratie acestora, bebelusul/copilul:
- nu se va panica la contactul cu apa sau in cazul unei caderi accidentale in apa,
- nu va deveni spastic, respectiv va avea intuitia sa se salveze,
- va cauta sa se orienteze si sa se tina de ceva,
- va dobandi incredere in el si in fortele proprii.
- se va bucura de Pyjama day (https://acvaticbebeclub.ro/pyjama-days-educatie-acvatica-in-pijama)
Este foarte important ca, in timpul orei de inot, parintii sa nu intervina in antrenament fara a primi instructiuni specifice din partea profesionistilor ABC. Desi pot fi bine intentionate, astfel de interventii pot intarzia atingerea obiectivelor stabilite. Totusi, exista o serie de actiuni pe care le poti pune in practica, astfel incat tehnicile de siguranta si cunostintele dobandite in programul de educatie acvatica sa se imprime cat mai bine in modul de actiune al copiilor. Acasa, poti spune povesti cu teme acvatice pentru a sustine activitatea din timpul orelor la bazin, petrecute cu instructorul si chiar recomandam in acest sens cartea clubului „Nu mi-e frica de apa” ce vine cu multe povesti interesante si ilustratii colorate inspirate din cadrul si orele de educatie acvatica oferinte inca din 2012 de instructorii nostri. Astfel, ii oferi curaj si incredere ca, prin inot, micutul tau se va dezvolta armonios si va deveni puternic si independent.
La Acvatic Bebe Club, Metoda ABC ( https://acvaticbebeclub.ro/metoda-abc ) folosita in cadrul programelor de educatie acvatica si inot a fost dezvoltata impreuna cu specialisti in acest sport, dar si cu psihologi, pentru ca cei mici sa se bucure de un mediu pozitiv de invatare, iar parintii sa aiba garantia ca ai lor copii primesc grija cuvenita.
Oferă-i copilului tau doar ce e mai bun, alege profesionistii Acvatic Bebe Club pentru a-l introduce in lumea fascinanta a mediului acvatic! Programeaza-te la 0742.745.367!