Recenzie: Acvatic Bebe Club sau cum copilul devine pește în apă
Recenzie: Acvatic Bebe Club sau cum copilul devine pește în apă
de Gabriela Paladi
https://www.qbebe.ro/psihologie/jocuri_si_activitati/recenzie_acvatic_bebe_club_sau_cum_copilul_devine_peste_in_apa
Îmi place să înot și mi-am dorit să îi transmit bucuria apei și fiicei mele. Până acum am reușit, însă, că orice părinte, pentru ea îmi doresc mai mult. Așa că am decis să o învețe să înoate un profesionist, să învețe tehnici de respirație, tehnici de a da din mâini și din picioare. Să nu se limiteze, că mine, numai la înotul-bălăceală. Așa că am fost mai mult decât încântată să răspund invitației celor de la Acvatic Bebe Club și să testam o prima ședință cu instructor personal.
» Cu răbdarea treci și marea, în cazul acesta, piscina
» În plus ai parte de o ședință gratuita demo pentru orice copil cu vârsta între 4-36 luni în baza unei programări anterioare și a analizelor medicale solicitate de club.
Povestea începe cu bucuria fiicei mele care a exclamat într-o amiaza: “Mami, este cald deja. Purtam tricou. Mergem la piscina?”. Întrebarea “Când mergem la mare sau la piscina?” mi-o adresează constant de câteva luni bune. Și înțeleg, pentru că este absolut îndrăgostită de apa, de înot, de joaca acvatica.
Așa că povestea continua cu lumea de basm de la Acvatic Bebe Club. Locația este atât de intima, încât de la primul pas în interior m-am simțit că într-un basm, că în Căsuță Piticilor Înotători, în acest caz. Am pășit în recepție, unde am fost rugați să ne punem botoșei și am admirat un acvariu drăgălaș. Apoi a urmat camera de joaca, unde exista ecrane cu camere de supraveghere a piscinei, și unde decorul este cu adevărat fermecat. Sau cel puțin asta am citit pe fata fiicei mele. Magie sau nu, nu a durat prea mult vraja, pentru că nerăbdarea ei a început să își spună cuvântul, și a pistonat cu întrebarea ei veșnică: când mergem la piscina?
Nu mica ne-a fost bucuria când un personaj de poveste și-a făcut intrarea. Mai precis, Taisia, o Elsa, cum le spun eu domnișoarelor blonde, înalte, cu parul lung, care intra în viață Anyei. Ei bine, intre Anya și Taisia s-a format imediat o legătură impresionanta. Răbdarea Taisiei, vorbele dulci, faptul că în fiecare moment a știut cum să i se adreseze Anyei și ce întrebări să-i puna, m-au surprins. Iată un instructor de înot care este mai mult decât un instructor de înot. Mai tărziu am aflat despre Taisia că, de fapt, chiar are multa pregătire și în psihologia copilului. Și nu numai ea, ci și țoață echipa Acvatic Bebe Club.
Cu răbdarea treci și marea, în cazul acesta, piscina
Am intrat apoi în vestiar, unde am fost plăcut surprinsa de ordinea și curățenia absolut impecabile. Totul este gândit în detaliu că să fie la îndemăna copiilor și părinților, indiferent că vorbim aici despre bebeluși de 6 luni, sau despre copii de 4 ani. Foarte cald … deci, foarte bine. Aici trebuie să subliniez că se face dus înainte, și pentru acomodarea copilului cu temperatura piscinei, care nu este rece, dar este un pas necesar și important. Apoi, alt lucru de subliniat, exigenta cu privire la analizele care trebuie făcute, atât de copilaș cât și de părinți, cei care intra cu bebeii în apa, desigur.
Am schimbat-o pe Anya și cu bucurie nedisimulata a intrat curajoasa în apa. Răbdarea instructorilor nu poate fi descrisa în cuvinte. Mai ales că am asistat la apariția unui bebe de aproximativ 1 an, care a plâns incontinuu de cum a intrat pe ușa, dar în momentul în care a intrat în apa s-a liniștit. Am privit cum instructorul îi vorbește, îl calmează și cum, dintr-o data, cel mic se ridica pe salteluță și face un plonjon în apa, înotând relaxat pe la fundul apei. Iar fratele lui, puțin mai mic decât Anya, deci undeva la 3 ani jumătate, deja înotă nestingherit și cate un minut pe sub apa. Povestea bebelușului am aflat-o de la mama lui, care a fost cu el la înot la un alt centru de profil, unde instructorii nu au avut răbdare, și cel mic a rămas cu ceva traume, de unde și plânsul lui din momentul în care a știut că vine la bazin. Nu pot spune cât o apreciez pe acea mama care nu s-a lașat, a schimbat centrul și care a reușit să treacă peste plânsul lui și să aibă încredere în instructori, care iată, cu răbdare, au reușit să mobilizeze un bebeluș atât de mic și să îl învețe să înoate.
Ajungem și la Anya, care a învățat de la Taisia că înotul nu este numai joaca și bălăceală, că trebuie să învețe să respire, să își bage urechile în apa, să stea și pe spate, să dea din mâini și din picioare într-un anume fel. Nu ar mai fi vrut să plece, și, cu sinceritate, pot spune că nu am văzut-o atât de încântată de o activitate niciodată. Poate pentru că este și Rac că zodie, cum spun colegele mele. Eu cred că toți copiii iubesc apa, starea de imponderabilitate pe care le-o oferă, și, regret acum că nu am început astfel de cursuri mult mai devreme. Următorul copil vă avea, cu siguranță, parte de astfel de cursuri de la 1 an.
La sfârșitul lecției am primit feedback de la Taisia, am aflat ce îi creează temeri Anyei, ce program este indicat pentru ea, la ce trebuie lucrat, ce trebuie dezvoltat mai mult, care este personalitatea ei acvatica și cum o poate ajuta să devina independența în apa.
Concluzia? Sunt impresionata, că mama, de tot profesionalismul: curățenie, igiena maxima, instructori pregătiți, decor minunat, apa extrem de curata, toate accesoriile necesare la dispoziție și multe, multe zâmbete. Regret că nu am venit mai devreme, dar mă bucur că am găsit un loc perfect pentru a transforma dragostea pentru bălăceală a Anyei, într-o pasiune care să îi ofere încredere în sine, independența și armonie fizica. Multa admirație am și pentru echipa de instructori și nu pot să concluzionez decât cu faptul că recomand Acvatic Bebe Club că fiind locul perfect pentru părinții care își doresc că ai lor copii să învețe să înoate.
În plus ai parte de o ședință gratuita demo pentru orice copil cu vârsta între 4-36 luni în baza unei programări anterioare și a analizelor medicale solicitate de club.
Îi găsiți aici: www.acvaticbebeclub.ro