Cum înoată un bebe subacvatic?
Cum își aduc părinții bebelușii la înot de la 4 luni? Nu sunt oare bebelușii conform percepției populare “ prea mici “ ?
Practica cursurilor acvatice pentru bebeluși este una populară și recunoscută pentru avantajele ei în vestul Europei, în Romania însă, prea puțin sunt cunoscute atuu-urile pe care cei mici le au în primele luni și pentru care ar trebui să înceapă ședințele “subacvatice”.
Reflexul de scufundare este o reacție similara procesului de înghițire, când epiglota închide căile respiratorii, blocând intrarea apei în plămâni. Bebelușii au acest reflex datorita perioadei de gestație în care au “înotat” în lichidul amnionic din burtica mămicii în perioada sarcinii.
Este esențial pentru dezvoltarea fară frica de apa și în siguranță că bebelușul să nu apuce să prindă “teama” de apa și să o asocieze cu un pericol, mai ales fiindcă se poate exploata perioada în care încă deține acest reflex de scufundare.
Misiunea noastră a devenit să protejam micuții și să le oferim o experiență pozitiva în contact cu apa. Încă de la 4 luni le oferim ședințe individuale doar cu instructori empatici , jucăuși și calificați. În acest fel am putut crea un mediu relaxant și distractiv în care cei mici să deprina o abilitate esențială pentru siguranță lor în piscine, cadita, la mare, oriunde în aproprierea apei.
Ne simțim împliniți când putem contribui la informarea părinților și când îi putem ajuta pe cei mici în obținerea unui cadou pe viață, înotul.
Vă așteptăm și pe voi împreună cu cel mic să vă progamati ȘEDINȚĂ GRATUITA și să povestiți alaturi de comunitatea de părinți ABC experiență lor cu echipa noastră.