Tel:  0742.745.367    Orar: L-V 09:00 - 21:00 S-D 09:00 - 15:00. Acum e închis!           youtube-icon facebook-icon twitter-icon twitter-icon

Cand si cum aleg locul ideal pentru lectiile de educatie acvatica?

Educația acvatică este reprezintă un mod minunat de a începe un stil de viață sănătos, reprezentând un cadou pe viață! Știați că bebelușii pot dezvolta o pasiune pentru apă și pentru educație acvatică?
Înainte de vârsta de patru luni, cada de baie este un loc perfect pentru ca bebelușul să înceapă să dezvolte o relație sănătoasă cu acest mediul acvatic.
img_5111In formarea sa timpurie, copilul va experimenta o puternica stimulare tactilă de rezistență la apa peste tot corpul. Apa are de peste 600 de ori mai multă rezistență decât aerul și încurajează astfel dezvoltarea sistemului muscular și dezvoltarea neurologică. Cu cât copilul experimentează mai multă stimulare a nervilor, cu atât se dezvoltă mai mult interconexiunile și căile neuronale la nivelul celulelor creierului.
Introducerea timpurie a educației acvatice este recomandată pentru că un bebeluș este mai puțin influențat de atitudini negative cu privire la apa. În cazul în care părinții încep lecțiile mai târziu, poate fi mai dificil să se obțină confortul în apă pentru copil. Adesea durează mai mult pentru copil să se obișnuiască cu profesorul, apa, distragerile la piscina si scufundarea.
Cercetările au arătat că lecțiile de educație acvatică și, mai apoi, de înot îl pot face pe copil mai sigur în jurul valorii de apă, dar și mai sigur pe sine, în general. Un studiu realizat de Ruth Brenner si colegii ei, în 2009, la Institutul National de Sănătate, a descoperit că participarea la lecții de educație acvatică formale pot reduce riscul de înec cu 88% în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 1-4 ani. Cercetătorii au ajuns la concluzia ca lecții de educație acvatică au un „efect preventiv” și „ar trebui să fie luate în considerare pentru a fi incluse ca parte a unui program de prevenire complet”.img_2539
Și, există încă un bonus mare un copil care participă la lecțiile de educație acvatică: aceasta îl ajută să se pregătească pentru învățare și școală. Studiile științifice ale tinerilor înotători de la Colegiul de Sport din Germania au arătat ca stimularea timpurie în apă ajută copilul să se dezvolte: fizic, mental și emoțional. În comparație cu un grup de control care nu a luat lecții de educație acvatică, copiii care au participat in mod constant din copilărie (trei luni) au fost semnificativ mai puternici și mai bine coordonați atunci când au fost testați la 2, 3 și 4 ani. Din punct de vedere emoțional, ei s-au dovedit a fi mai auto-disciplinați, cu o mai mare doză de auto-control și o dorință crescută de a reuși. Stabilirea obiectivelor și obținerea îndemânării în înot poate ajuta copilul să se simtă minunat cu el însuși și să aibă foarte multă încredere în sine și în puterile sale.
Dar cum alegem locul ideal unde să știm că cel mic este în siguranță, din toate punctele de vedere?
În primul rând trebuie să fim foarte atenți la serviciile care ni se prezintă și caracteristicile clubului. Alegeți întotdeauna un loc specializat, cu oameni special instruiți pentru a lucra cu bebelușii. La Acvatic Bebe Club, fiecare instructor are, pe lângă pregătirea în domeniul educației fizice, și cunoștințe de pedagogie și psihologie a copilului.
În al doilea rând, trebuie să ne asigurăm că locul corespunde până în cel mai mic detaliu cerințelor de igienă. De aceea, la Acvatic Bebe Club, este important să ne asigurăm că toți bebelușii și adulții însoțitori care intră în piscină sunt complet sănătoși, lucru ce poate fi dovedit doar prin prezentarea avizelor solicitate de club.
În al treilea rând, condițiile de desfășurare a activității trebuie să fie excelente. La Acvatic Bebe Club dezinfecția apei se face printr-un sistem mixt de ozon și raze UV cu efect direct asupra calității și purității apei, care în acest mod nu are deloc miros de clor, iar sistemul automat de dezumidificare asigură o reglare automată a umidității si temperaturii apei si aerului.
Vă așteptăm să descoperiți un mediu de învățare distractiv si eficient printr-o ȘEDINȚĂ DEMONSTRATIVĂ GRATUITĂ, dedicată copiilor între 4-36 luni. Este nevoie de o programare anterioară și de prezentarea avizelor medicale solicitate de club. Pentru mai multe detalii, accesați www.acvaticbebeclub.ro sau facebook.com/acvaticbebeclub.

Distribuiti
Siguranta in apaReduceri de Halloween la Acvatic Bebe Club
Programeaza acum

Sedinta gratuita

a micutului tau!

0742 745 367

Educatie acvatica
Super Bebe

Stimularea reflexelor primare, prin acceptarea prizelor si pozitionarilor specifice

Distribuiti
Micul Cercetas

Perioada in care micutul va cunoaste independenta in miscare

Distribuiti
V.I.P

Perioada de pregatire-initiere inot

Distribuiti
Expert

Distribuiti
Invatarea si consolidarea procedeelor specifice inotului

Distribuiti