Tel:  0742.745.367    Orar: Lu-Vi 09:00 - 19:00; 09:00 - 16:00. Acum e deschis!           youtube-icon facebook-icon twitter-icon twitter-icon

Exista solutii la plansul bebelusului?

 

 

Cand vine vorba de bebelusi exista putine metode eficiente in rezolvarea provocarilor zilnice.Nu vei gasi doi bebelusi care sa aiba aceeasi personalitate, dar este un lucru pe care il vom regasi la majoritatea si anume tendinta de a plange. Noii parinti se asteapta sa se descurce cu cateva ore de plans in fiecare zi, dar totusi ce porneste acest fenomen si cum il putem evita?

 

Plansul este prima forma de comunicare pe care bebelusul o are pentru a-si transmite nevoile si dorintele.Din punct de vedere evolutiv, plansul este folosit ca un semnal pentru a ii oferi atentie celui mic in scopul rezolvarii unui disconfort emotional sau fizic.

In acest sens v-am pregatit cateva metode de prevenire si ameliorare a acestor manifestari pentru a mentine un bebelus fericit si relaxat. Va propunem sa analizati urmatoarele abordari:

 

  1. Creati o atmosfera relaxata si jucausa

 

Incercati sa il obisnuiti cu diferite tipuri de genuri muzicale si sa ii identificati preferintele. Cantecele, ritmul si dansul sunt experiente care il ajuta pe cel mic atat sa se relaxeze cat si sa isi exprime emotiile intr-un mod accesibil stadiului de dezvoltare.

Melodiile stabilesc o conexiune mentala intre starea de spirit a bebelusului si lumea exterioara.Este benefic ca modul de perceptie pe care cel mic il are fata de emotiile sale sa fie asociat cu sunete melodioase si o stare de spirit prin intermediul careia se poate relaxa si gasi confort in ritmicitatea sunetelor.

 

  1. Faceti o scurta plimbare

 

Miscarea poate fi tot ce are nevoie un bebelus pentru a se calma.Aerul proaspat, natura si schimbarea mediului pot face minuni in a detensiona un bebe anxios si o mamica stresata. Desi poate parea ultimul lucru la care te gandesti cand cel mic plang de ore in sir, nu vei regreta schimbarea de atmosfera. Lumina diferita, aerul, temperatura, privelistea si mirosurile ii vor imbunatati starea bebelulusului si te va ajuta si pe tine sa reusesti sa te relaxezi.

In primele luni de viata cei mici nu au dezvoltata capacitatea de a-si regla starile emotionale. Din acest motiv plansul tinde sa fie pregnant in faza incipienta a vietii din cauza unor factori diversi si de cele mai multe ori incontrolabili. Ce putem sa facem insa este sa recurgem la aceste mici trucuri pentru a-l invata pe cel mic sa isi adapteze emotiile factorilor de mediu si sa se relaxeze.

 

  1. Stabiliti un program divers si antrenant

 

O prima grija pe care o avem ca parinti este siguranta celui mic.  Putem inca din primele luni sa ii oferim o intelegere a evenimentelor zilnice si a procedurilor care pot parea inconfortabile ( baita, mersul la doctor) prin asocierea lor cu o experienta pozitiva.

Buna dispozitie, calmitatea si profesionalismul oamenilor cu care intra in contact este un prim pas in crearea unui mediu confortabil in care cel mic se poate adapta .Alegerea atenta a  persoanelor cu care il acomodam si crearea unui atasament pe termen lung cu aceste medii ii asigura pe langa sentimentul de siguranta si stabilitatea necesara pentru dezvoltarea increderii pe parcursul cresterii.

Educatia acvatica este ideala de integrat in crearea unui mediu relaxat si antrenant. Bebelusii o percep ca pe o activitate ludica unde se pune accentul pe starea de confort a acestuia si pe crearea unei experiente pozitive alaturi de profesionisti entuziasti si empatici.Exercitiile ii stimuleaza atat somnul cat si apetitul, dar beneficiile se vad clar si in relationarea sociala care, in timp, ii va atenua celui mic teama de separare de mami si tati. Astfel, crizele de plans ce acest subiect vor scade atat ca numar, cat si ca intensitate.

 

Va asteptam cu drag sa va programati SEDINTA GRATUTIA de educatie acvatica pentru a da startul impreuna unei dezvoltari armonioase a celui mic.

 

Surse

https://www.whattoexpect.com/first-year/photo-gallery/soothing-a-crying-baby.aspx

https://www.babycenter.com/0_what-to-do-when-your-baby-cries-for-no-reason_10320516.bc

https://www.parents.com/baby/care/crying/

https://www.babycenter.com/0_12-reasons-babies-cry-and-how-to-soothe-them_9790.bc

  Cum facem baita bebelusului sa fie o activitate amuzanta?ABC: 6 ani de Profesionalism, Dragoste si Dedicare pentru educatia acvatica