Există soluții la plânsul bebelușului?
Când vine vorba de bebeluși există puține metode eficiente în rezolvarea provocărilor zilnice.Nu vei găsi doi bebeluși care să aibă aceeași personalitate, dar este un lucru pe care îl vom regăsi la majoritatea și anume tendința de a plânge. Noii părinți se așteaptă să se descurce cu câteva ore de plâns în fiecare zi, dar totuși ce pornește acest fenomen și cum îl putem evita?
Plânsul este prima forma de comunicare pe care bebelușul o are pentru a-și transmite nevoile și dorințele.Din punct de vedere evolutiv, plânsul este folosit că un semnal pentru a îi oferi atenție celui mic în scopul rezolvării unui disconfort emoțional sau fizic.
În acest sens v-am pregătit câteva metode de prevenire și ameliorare a acestor manifestări pentru a menține un bebeluș fericit și relaxat. Vă propunem să analizați următoarele abordări:
Creați o atmosfera relaxată și jucăușăÎncercați să îl obișnuiți cu diferite tipuri de genuri muzicale și să îi identificați preferințele. Cântecele, ritmul și dansul sunt experiențe care îl ajuta pe cel mic atât să se relaxeze cât și să își exprime emoțiile într-un mod accesibil stadiului de dezvoltare.
Melodiile stabilesc o conexiune mentala intre starea de spirit a bebelușului și lumea exterioara.Este benefic că modul de percepție pe care cel mic îl are fata de emoțiile sale să fie asociat cu sunete melodioase și o stare de spirit prin intermediul căreia se poate relaxa și găsi confort în ritmicitatea sunetelor.
Faceți o scurta plimbare
Mișcarea poate fi tot ce are nevoie un bebeluș pentru a se calma.Aerul proaspăt, natura și schimbarea mediului pot face minuni în a detensiona un bebe anxios și o mămică stresata. Desi poate părea ultimul lucru la care te gândești când cel mic plâng de ore în sir, nu vei regreta schimbarea de atmosfera. Lumina diferita, aerul, temperatura, priveliștea și mirosurile îi vor îmbunătăți starea bebelulusului și te vă ajuta și pe tine să reușești să te relaxezi.
În primele luni de viață cei mici nu au dezvoltata capacitatea de a-și regla stările emoționale. Din acest motiv plânsul tinde să fie pregnant în faza incipienta a vieții din cauza unor factori diverși și de cele mai multe ori incontrolabili. Ce putem să facem însă este să recurgem la aceste mici trucuri pentru a-l învață pe cel mic să își adapteze emoțiile factorilor de mediu și să se relaxeze.
Stabiliți un program divers și antrenant
O prima grija pe care o avem că părinți este siguranță celui mic. Putem încă din primele luni să îi oferim o înțelegere a evenimentelor zilnice și a procedurilor care pot părea inconfortabile ( băiță, mersul la doctor) prin asocierea lor cu o experiență pozitiva.
Buna dispoziție, calmitatea și profesionalismul oamenilor cu care intra în contact este un prim pas în crearea unui mediu confortabil în care cel mic se poate adapta .Alegerea atenta a persoanelor cu care îl acomodam și crearea unui atașament pe termen lung cu aceste medii îi asigura pe lângă sentimentul de siguranță și stabilitatea necesara pentru dezvoltarea încrederii pe parcursul creșterii.
Educația acvatica este ideala de integrat în crearea unui mediu relaxat și antrenant. Bebelușii o percep că pe o activitate ludica unde se pune accentul pe starea de confort a acestuia și pe crearea unei experiențe pozitive alaturi de profesioniști entuziaști și empatici.Exercițiile îi stimulează atât somnul cât și apetitul, dar beneficiile se văd clar și în relaționarea sociala care, în timp, îi vă atenua celui mic teama de separare de mami și tati. Astfel, crizele de plâns ce acest subiect vor scade atât că număr, cât și că intensitate.
Vă așteptam cu drag să vă programați ȘEDINȚĂ GRATUTIA de educație acvatică pentru a da startul împreună unei dezvoltări armonioase a celui mic.
Surse
https://www.whattoexpect.com/first-year/photo-gallery/soothing-a-crying-baby.aspx
https://www.babycenter.com/0_what-to-do-when-your-baby-cries-for-no-reason_10320516.bc
https://www.parents.com/baby/care/crying/
https://www.babycenter.com/0_12-reasons-babies-cry-and-how-to-soothe-them_9790.bc