Tel:  0742.745.367    Orar: L-V 09:00 - 21:00 S-D 09:00 - 15:00. Acum e închis!           youtube-icon facebook-icon twitter-icon twitter-icon

  Cum facem baita bebelusului sa fie o activitate amuzanta?

 

Cautati modalitati prin care sa va faceti bebelusul sa iubeasca timpul pentru baita?

 

Incercati aceste jocuri si activitati pentru a maximiza potentialul de relaxare si distractie din timpul acestei experiente esentiale.Cu doar un pic de planificare anterioara si integrarea anterioara a experientei in programul celui mic, veti observa schimbari substantiale in comportamentul pe care il are in apa.

Imbaierea copiilor difera foarte mult ca experienta senzoriala de la un stagiu de crestere la altul.In schimb, daca abordarea generala este o combinatie dintre acomodarea cu mediul acvatic si jucarii, cantecele si un program organizat succesul va este mult mai usor de atins.

Va propunem sa incercati o strategie creativa de acomodare a celui mic si sa trasnformati contactul cu apa intr-o bucurie pentru intreaga familie .

 

  1. Transformati apa intr-un loc colorat, plin de surprize

Imaginatia bebelusilor are nevoie constanta de stimulare, in special in timpul activitatilor cu potential de a fi asimiltate drept negative.

Incearca sa le captivezi atentia prin: colorarea apei, jucarii interactive in cadita, spuma colorata si nu in ultimul rand prin cantecele si muzica distractiva. In acest fel vei obtine doua mari avantaje.In primul rand, cel mic va ajunge sa asocieze experienta cu una pozitiva si chiar asteptata in programul zilnic, dar in acelasi timp te va ajuta sa maresti gradul de eficienta al baitei, eliminand urletele, disconfortul si frica acestuia.

Sfatul nostru este sa alegi produse care au certificari ale calitatii pe care o ofera, incepand de la gel de dus, spuma, colorant pentru apa, astfel incat magia in care se transforma baita sa fie una sigura pentru pielea sensibila a celui mic.

 

  1. Organizeaza un mic teatru de papusi acvatic

Nimic nu se compara cu o activitate prin care reusesti atat sa oferi igiena zilnica pentru o viata sanatoasa a celui mic, dar si sa ii oferi portia de creativitate si educatie. Cum facem asta inca de la cateva luni?

Organizam o mica sceneta cu papusi . Ne asiguram inainte ca sunt compatibile cu mediul acvatic si fara indoiala zambetele si atentia celui mic nu vor intarzia sa apara. Amuzamentul unei discutii acvatice sub forma jucariilor pe care le poti folosi drept figurine te va ajuta sa recreezi experienta baii cu siguranta.

 

  1. Acomodeaza bebelusul cu mediul acvatic

Inca de la 4 luni putem sa incepem sa ii oferim bebelusului un cadou pe viata . Mediul acvatic va fi prezent ca o experienta pozitiva sau negativa  in viata celui mic , in functie de cum alegem sa il lasam sa o perceapa. Un mediu profesionist, sigur si  relaxant iti garanteaza asimilarea educatiei acvatice si deprinderea unei abilitati esentiale in cel mai placut mediu cu putinta.

Baita va deveni nu doar o activitate naturala, dar va preveni un disconfort major in timpul vacantelor si o frica constanta de pericol. Sa nu uitam ca frica de necunoscut si mediile noi in general sunt o cauza principala a respingerii unei activitati de catre cei mici. Acelasi tipar se aplica si in cazul contactului cu apa. Cu cat mai devreme, cu atat mai sigur si mai usor de obtinut !

 

La ABC iti punem la dispozitie o echipa dedicata de profesionisti care sa te ajute sa iti usurezi meseria. Programeaza-ti SEDINTA GRATUITA pentru cel mic si afla mai multe despre ajutorul pe care il oferim noilor parinti.

 

 

 

Surse:

https://www.kidspot.com.au/baby/baby-care/bathing-and-body-care/8-ways-to-make-bathing-baby-fun/news-story/3fc4128ab99c14b83089e67b3f039442

https://www.whattoexpect.com/first-year/photo-gallery/making-bath-time-fun.aspx

https://www.parenting.com/article/making-bathtime-fun-again

Distribuiti
TOP METODE IN PREVENIREA INECULUI: Informatii esentiale pentru orice parinteExista solutii la plansul bebelusului?