Tel:  0742.745.367    Orar: L-V 09:00 - 21:00 S-D 09:00 - 15:00. Acum e deschis!           youtube-icon facebook-icon twitter-icon twitter-icon

CUM TRATAM NATURAL AFECTIUNILE RESPIRATORII - DR. ANA-MARIA APOSTOL

 

 

Am decis sa nu mai dau atatea tratamente copiilor care tot timpul au nasul infundat si mucozitati: alb-transparente care se transforma usor in galben-verzui.

Nu mai stiu ce tratament medical sa mai aplic ca sa le ameliorez aceste simptome copiilor, de fapt, sa reusesc cumva sa scad inflamatia mucoasei nazale si formarea acestor secretii care se datoreaza unui fond alergic, care la randul lui sensibilizeaza mucoasa si astfel la aceasta adera mai usor virusii si bacteriile si de aici vin nenumaratii “muci” pe un fond alergic si o suprainfectie loco-regionala bacteriana si virala.

Cand tratamentul medicamentos nu mai functioneaza apelam la alte solutii “ de crestere a imunitatii” si anume… una dintre ele este SALINOTERAPIA.

Ce inseamna salinoterapia? Sa fii intr-o incapere cu peretii acoperiti de sare si tu sa inhalezi aer cu particule cu sare. La ce este buna aceasta sare?

OMOARA BACTERIILE

Dupa cum stim “din batrani” sarea are rol antiseptic si chiar bactericid, poate omori bacterii, deci aceste particule “sarate” pe care le inhalam vor ajunge la nivelul mucoasei respiratorii: nas, faringe, laringe, trahee, plamani si vor incerca sa distruga biofilmul (“paturica”) care o formeaza bacteriile si virusii la nivelul acestei mucoasei astfel acesti aerosoli salini au un efect de ameliorare in fazele acute, incipente de rinite catarale, sinuzite, faringite, laringite, bronsite.

Un alt efect benefic al acestor aerosoli salini este ca ajunsi la nivelul mucoasei respiratorii vor si fluidiza mucusul care se formeaza la nivelul acesteia, in afectiunile acute si cronice ale mucoasei respiratorii se va forma un mucus vascos la suprafata ei care nu se poate elimina creeind disconfort, dar acesti aerosoli salini vor fluidiza acest mucus ajutand sa se elimine mai usor astfel tusea, problemele respiratorii  acute si cronice se vor ameliora considerabil.

ARE EFECT ANTIALERGIC

Un alt efect benefic al salinoterapiei este cel ANTIALERGIC, acesti aerosoli salini pot avea un efect antialergic, micsorand mecanismul alergic de la nivelul mucoasei respiratorii datorat multitudinii alergenilor inhalatori astfel va ameliora rinita alergica si bronsita asmatiforma; acest efect antialergic nu este de moment ci va dura o perioada… considerabila, de la pacient la pacient. Insa ca acest efect sa fie de durata salinoterapia nu se produce intr-o singura sedinta ci in mai multe, adica: o sedinta ar trebui sa tina 45-60 minute, cu o zi pauza intre sedinte, 10-20 de sedinte ce se pot repeta de 2-3 ori pe an.

AJUTA FUMATORII

Pana si fumatorilor le este benefic sa intre intr-o salina deorece acesti aerosoli salini pot indeparta particulele ( continute in fumul de tigara) care sunt depuse pe mucoasa respiratorie prin inhalare; de asemenea grabeste vindecarea si regenerarea mucoasei respiratorii dupa ce te-ai lasat de fumat.

Salinoterapia este foarte benefica insa nu pentru toti oamenii, ea are si contraindicatii cum ar fi: Tuberculoza pulmonara, micoza pulmonara, cancerul pulmonar, cardiopatia ischemica, hipertensiunea arteriala, hipertriroidie, sarcina, claustrofobie, epilepsie.

S-a mai constatat ca aceste sedinte de salinoterapie pot creste imunitatea si reduce oboseala cronica . De asemenea aerosolii salini ajung si la nivelul pielii unde pot ameliora astfel anumite boli ale pielii cum ar fi :acneea, dermatite, eczeme, psoriazis.

Si sa revenim la ideea initiala: cum putem trata copii de mucii care nu se mai termina si de nasul infundat datorita “polipilor” mari si a rinitei alergice?  Prin aceasta metoda- SALINOTERAPIA.  Aerosolii salini vor indeparta germenii “lipiti” de mucoasa respiratorie, vor creste imunitatea loco-regionala, vor deprima mecanismul alergic de la nivelul tractului respirator astfel vor decongestiona nasucul copiilor (vor scadea vegetatile adenoidiene In volum si rinita se va diminua) si secretiile intranazale se vor diminua considerabil si astfel se va elibera nasul si vor putea respira… “normal”.

Insa avem totusi o limita de varsta pentru efectuarea acestei salinoterapii, ea se va face de catre copii mai mari de 3 ani.

Aceasta salinoterapie se poate efectua in SALINE NATURALE (facute de mama NATURA ) cum ar fi salina de la TURDA, PRAID, SLANIC PRAHOVA si altele… sau putem foarte bine sa efectuam acest tip de tratament si in saline artificiale ( facute de mana OMULUI ) cum ar fi Salina by ABC.

 

VA ASTEPTAM CU DRAG SA VA BUCURATI DE SEDINTA GRATUITA DE SALINOTERAPIE LA SALINA BY ABC, LA DOAR 10 MINUTE DE PIATA UNIRII.

 

Dr Ana-Maria Apostol – Medic Specialist ORL

Distribuiti
EDUCATIA COPIILOR: Cum gasim un echilibru in era digitala?18 MAI – INTERNATIONAL LEARN TO SWIM DAY