CUM PREVENIM ÎNECUL: Informații esențiale pentru orice părinte
Înecul este una dintre principalele cauze ale decesului infantil. Majoritatea accidentelor se întâmplă în timpul băiței, în piscine și spații cu risc considerat mic, precum ligheane și alte asemenea recipiente. După vârstă de 4 ani, riscul se extinde la diverse medii acvatice precum râuri și lacuri. Într-adevăr viață este plina de pericole pentru cel mic, iar noi că părinți suntem constant îngrijorați de siguranță lor. Ce putem să facem să diminuam din această imensă responsabilitate? Să ne asiguram că luam masuri proactive prin care să prevenim și să miscoram riscurile la care copiii noștri sunt expuși.
În acest scop vă pregătim câteva masuri pe care le puteți implementa cu ușurință în programul familiei astfel încât să maximizați siguranță copilului în diverse medii acvatice:
Stabilirea unui plan de monitorizare
Supravegherea constantă este o activitate foarte greu de întreprins cu eficiență, având în vedere cantitatea de energie inepuizabilă a celor mici, dar în mediul acvatic este o necesitate. În ciuda echipamentului de înot, până la vârsta de 4 ani imprevizibilul poate predomina și crea un accident ce poate fi cu ușurință evitat. Mențineți contactul vizual cu poziția și locația copilului, asigurați-vă că sunteți permanent lângă el și deja ați redus una dintre principalele posibilități, neatenția.
Învățați tehnici de resuscitare
Accidentele, deși reduse ca incidență, se pot întâmplă oricând, așa că învățarea unor tehnici de resucitare este o metoda eficienta de a limita neprevăzutul. Acestea pot readuce capacitatea micuțului de a respira și circulația până la sosirea unor profesioniști. Urgentele se pot dezmorsa daca avem un mic training în prealabil de a ne pastra calmul și capacitatea de acțiune într-o situație care în mod natural, ne-ar panica.
A fi părinte reprezintă un job full time care ne aduce recompense inimaginabile, dar care ne și obliga să luam în considerare cele mai bune instrumente pentru a asigura un viitor sigur celui mic.
Învățați bebelușul să supraviețuiască în mediul acvatic
Cum să prevenim mai eficient un accident, decât înlăturând cauza?
Frica de apă, lipsa unor reflexe de supraviețurie și adaptare la situații limita sunt o problema pe care orice părinte își dorește să o elimine din grijile zilnice.
Nu auzim însă o promovare și conștientizare masiva în direcția educației acvatice, în ciuda studiilor de profil care demonstrează clar necesitatea acesteia. Conform Academiei Americane a medicilor Pediatrici, majoriatatea copiilor pot învață tehnici de supraviețuire până la vârstă de 4 ani și, începând cu aceasta vârstă, pot înotă în mod convențional. Încă de la 4 luni putem să acomodam bebelușul cu mediul acvatic în centre cu profil specific, sau înainte de aceasta vârstă, în cadita proprie de acasă, cu ajutorul unui kinetoteraput. Ședințele individuale de educație acvatica sunt o măsură proactiva prin care poți să îi creezi atât o independența în mediul acvatic, cât și să îl protejezi de viitoare posibile accidente.
Noi te așteptăm cu drag la Acvatic Bebe Club să discutam despre educația micuțului tău în mediul acvatic și despre măsurile pe care le poți lua pentru a-i asigura un maxim de siguranță. Programează-ți acum ȘEDINȚĂ GRATUITĂ de educație acvatică!
Surse:
- http://pregnancyandbaby.com/baby/articles/945503/how-to-prevent-baby-and-toddler-drownings
- https://www.royallifesaving.com.au/programs/keep-watch-toddler-drowning-prevention-program/resuscitate
- http://www.abc.net.au/parenting/articles/preschoolers_safety.htm