Tel:  0742.745.367    Orar: L-V 09:00 - 21:00 S-D 09:00 - 15:00. Acum e închis!           youtube-icon facebook-icon twitter-icon twitter-icon

TOP METODE IN PREVENIREA INECULUI: Informatii esentiale pentru orice parinte

Inecul este una dintre principalele cauze ale decesului infantil. Majoritatea accidentelor se intampla in timpul baitei, in piscine si spatii cu risc considerat mic, precum ligheane si alte asemenea recipiente. Dupa varsta de 4 ani, riscul se extinde la diverse medii acvatice precum rauri si lacuri. Intr-adevar viata este plina de pericole pentru cel mic, iar noi ca parinti suntem constant ingrijorati de siguranta lor. Ce putem sa facem sa diminuam din aceasta imensa responsabilitate? Sa ne asiguram ca luam masuri proactive prin care sa prevenim si sa miscoram riscurile la care copiii nostri sunt expusi.

In acest scop va pregatim cateva masuri pe care le puteti implementa cu usurinta in programul familiei astfel incat sa maximizati siguranta copilului in diverse medii acvatice:

 

  1. Stabilirea unui plan de monitorizare

Supravegherea constanta este o activitate foarte greu de intreprins cu eficienta, avand in vedere cantitatea de energie inepuizabila a celor mici, dar in mediul acvatic este o necesitate. In ciuda echipamentului de inot, pana la varsta de 4 ani imprevizibilul poate predomina si crea un accident ce poate fi cu usurinta evitat. Mentineti contactul vizual cu pozitia si locatia copilului, asigurati-va ca sunteti permanent langa el si deja ati redus una dintre principalele posibilitati, neatentia.

 

  1. Invatati tehnici de resuscitare

Accidentele, desi reduse ca incidenta, se pot intampla oricand, asa ca invatarea unor tehnici de resucitare este o metoda eficienta de a limita neprevazutul. Acestea pot readuce capacitatea micutului de a respira si circulatia pana la sosirea unor profesionisti. Urgentele se pot dezmorsa daca avem un mic training in prealabil de a ne pastra calmul si capacitatea de actiune intr-o situatie care in mod natural, ne-ar panica.

A fi parinte reprezinta un job full time care ne aduce recompense inimaginabile, dar care ne si obliga sa luam in considerare cele mai bune instrumente pentru a asigura un viitor sigur celui mic.

 

  1. Invatati bebelusul sa supravietuiasca in mediul acvatic

Cum sa prevenim mai eficient un accident, decat inlaturand cauza?

Frica de apa, lipsa unor reflexe de supravieturie si adaptare la situatii limita sunt o problema pe care orice parinte isi doreste sa o elimine din grijile zilnice.

Nu auzim insa o promovare si constientizare masiva in directia educatiei acvatice, in ciuda studiilor de profil care demonstreaza clar necesitatea acesteia. Conform Academiei Americane a medicilor Pediatrici, majoriatatea copiilor pot invata tehnici de supravietuire pana la varsta de 4 ani si, incepand cu aceasta varsta, pot inota in mod conventional. Inca de la 4 luni putem sa acomodam bebelusul cu mediul acvatic in centre cu profil specific, sau inainte de aceasta varsta, in cadita proprie de acasa, cu ajutorul unui kinetoteraput. Sedintele individuale de educatie acvatica sunt o masura proactiva prin care poti sa ii creezi atat o independenta in mediul acvatic, cat si sa il protejezi de viitoare posibile accidente.

Noi te asteptam cu drag la Acvatic Bebe Club sa discutam despre educatia micutului tau in mediul acvatic si despre masurile pe care le poti lua pentru a-i asigura un maxim de siguranta. Programeaza-ti acum SEDINTA GRATUITA de educatie acvatica!

 

Surse:

  • http://pregnancyandbaby.com/baby/articles/945503/how-to-prevent-baby-and-toddler-drownings
  • https://www.royallifesaving.com.au/programs/keep-watch-toddler-drowning-prevention-program/resuscitate
  • http://www.abc.net.au/parenting/articles/preschoolers_safety.htm
Distribuiti
CAT DE REPEDE INVATA UN BEBELUS SA INOATE?  Cum facem baita bebelusului sa fie o activitate amuzanta?